Mandag sen eftermiddag nåede vi til Amarillo. Amarillo er en by i den nordvestlige del af Texas, ikke langt fra grænsen til New Mexico.
I gamle dage var rute 66 vejen man tog, hvis man skulle køre fra Chicago til Los Angeles, Amarillo ligger cirka i midten, og havde sin storhedstid da rute 66 havde sin. Nu har interstate 40 erstattet rute 66, og den er ført udenom mange af de byer, der før levede af den.
I dag er Amarillo en moderne cowboyby, der er mest kendt for sin kæmpe kvægaktion og som hovedkvarter for the American Quarter Horse Association. 25% af USAs og 88% af Texas’ oksekød bliver produceret hér.
Da vi havde fundet et hotel, hoppede vi i poolen. Efter poolen var det tid til aftensmad. Vi spiste på Big Texas Steak Ranch, en bøfrestaurant, hvor man, hvis man kan spise en 72 oz bøf (ca 2 kg) med tilbehør på under en time, så får man den gratis, ellers koster den $72 (ca 400 kr).
Mens vi spiste var der en gut fra Spanien, der tog udfordringen op. Når man gør det, bliver man sat ved et bord på en scene midt i restauranten, ovenover er der ure, så alle kan følge med i hvornår tiden løber ud for de forskellige spisere.
Om vores spanske ven klarede det, ved vi ikke, vi smuttede før tiden løb ud, vi tror ikke, han klarede det, da han stadig havde en del tilbage, da vi gik.
Vi valgte selv nogle lidt mindre bøffer, men det var rigeligt for os og gode var de.
Restauranten var i bedste amerikanske ånd meget gennemført i westernstil både inde og ude. Der er både souvenirbutik og saloon skydebod indenfor.
I forbindelse med restauranten var der også et motel, det var i samme gennemførte stil, det lignede en gammel cowboyby, vi fortrød lidt vi ikke havde fået værelse dér.
Derudover var der også et hestemotel, Amalie og jeg var en tur over og kigge og hestemotellet havde én gæst den nat…
Efter aftensmad tog vi tilbage til hotellet og sov.